Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 342 64 66
o escriu-nos
  • És delicte abandonar la llar familiar?

    És delicte abandonar la llar familiar?

16 AG 2019

S'acosta setembre i, amb ell, una pujada important de les demandes de divorci. Passar molt de temps amb la parella, sense pràcticament obligacions, fa que s’accentuïn els desacords i problemes en la convivència. Però abans d'abandonar per les braves la llar familiar després d'optar per la via de la separació i el divorci cal tenir diverses coses en compte. Com a advocats de divorci a Barcelona, des de BPM Advocats t'aclarim quan és delicte l'abandó familiar.

En Pau va contactar amb BPM Advocats uns dies abans de comunicar a la seva dona la seva ferma decisió d'optar pel divorci. Després de més de 10 anys casats i amb tres fills en comú, la convivència s'havia deteriorat tant que les discussions fortes es donaven pràcticament diàriament. Tenia clar que reclamaria la custòdia compartida, però també que si algú havia d'abandonar durant el procés la llar familiar aquest seria ell, ja que disposava de més recursos econòmics. No obstant això, en Pau es preguntava si el fet d'abandonar la llar familiar podria repercutir-li negativament durant el procés d'assignació de règim de custòdia o si, a més, podien acusar-lo d'un delicte d'abandó familiar.

“Primer: és important deixar clar que no existeix com a tal el delicte d'abandó de llar. Ningú pot ser presoner en la seva pròpia llar, per la qual cosa el simple fet d'anar-se no pot ser considerat delicte. Segon, encara que sí que existeix el delicte d'abandó de família, només podria ser condemnat per això en cas d'haver deixat de complir amb les seves obligacions familiars, com ho són contribuir al manteniment i benestar dels fills i del cònjuge que es trobin necessitats”, expliquen des de BPM Advocats.

“Per això, abandonar la llar familiar i continuar complint amb les obligacions que comporta tenir una família no pot ser mai delicte. Però, com a advocats de divorci a Barcelona, des de BPM Advocats recomanem als cònjuges que no marxin de l'habitatge familiar sense signar abans un document on es plasmi que la marxa d'un d'ells és coneguda per l'altre i on es deixi clar que abandonar la llar no suposa renunciar als possibles drets respecte a l'habitatge conjugal. Encara que sempre avisem que el que marxa després sol tenir més difícil reclamar l'ús de l'habitatge”.

Si has pres la decisió de separar-te o divorciar-te i vols que t'acompanyem durant el procés, contacta amb els advocats de divorci a Barcelona, BPM Advocats. Estem aquí per a escoltar-te, assessorar-te i defensar els teus drets i els de la teva família tant davant com fora dels tribunals.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte