Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • El maltractament a la mascota, motiu per a perdre la custòdia dels fills

    El maltractament a la mascota, motiu per a perdre la custòdia dels fills

14 GEN 2022

El passat 5 de gener va entrar en vigor la reforma de la Llei d'Enjudiciament Civil, que afecta de ple al tractament legal de les mascotes. Així, la nova norma reconeix a gossos, gats i altres mascotes (peixos, conillets, lloros, rèptils, tortugues o fins i tot cavalls) com a membres oficials de la família i no com a objectes. A més, es prohibeix l'abandó de les mascotes i no se'ls pot causar sofriment o dolor. Això pot suposar un abans i un després per a aquells que, dins d'un procés de separació o divorci judicialitzat, sol·licitin la custòdia dels fills. Com a advocats de divorci a Barcelona, des de BPM Advocats parlem d'això.

“Amb aquest canvi en la Llei, i amb les mascotes sent considerades com a membres de la unitat familiar, aquelles persones que estiguin immerses en un procés obert per maltractament animal perdrien així la custòdia dels seus fills després de la separació o el divorci”, assenyala l'advocada de BPM Advocats, Maite Pons. Així, encara que les víctimes del maltractament no hagin estat els nens, el maltractament animal es considera també un maltractament cap a la família.

Com en els casos de violència de gènere, si en finalitzar el procés obert es demostra que tal maltractament no va existir, la persona anteriorment acusada recuperaria els drets de custòdia o règim de visites.

A més, en ser membres de la família, el benestar dels animals haurà de tenir-se en compte en processos de separació o divorci, i serà necessari concretar règim de convivència, tipus de custòdia, cures, règim de visites… Això no és, tanmateix, res de nou. “A BPM Advocats veiem des de fa anys a parelles arribar a acords de custodia i règim de visites pel benestar de les mascotes. Però sí que és una bona notícia que això s'hagi regulat per llei”, assenyala Maite Pons.

Estàs pensant en la separació i el divorci i no saps per on començar? Necessites que t'ajudem amb tot el procés? Et preocupa el benestar de la teva família? Des de BPM Advocats, com a advocats de divorci a Barcelona, t'ajudem a defensar els interessos de la teva família tant judicial com extrajudicialemente. Demana'ns una primera visita.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte