Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Devolució de clàusules sòl: cal tributar a Hisenda?

    Devolució de clàusules sòl: cal tributar a Hisenda?

08 FEB 2017
Tot i que Hisenda reclamarà la seva part de la devolució de les clàusules sòl, com així va assegurar el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, hi ha una forma legal d'evitar el pagament a l'Agència Tributària.

Des de les últimes setmanes, i arran de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea en el qual sentenciava la retroactividad de les clàusules sòl, és el tema del que més es parla. Qui no somia amb recollir un pellizquito del cobrat abusivament en les quotes de la hipoteca dels últims anys. Alguns bancs, com Bankia i BMN ja han anunciat que començaran a tramitar les devolucions en els propers dies. I Hisenda vol la seva part.

Per evitar esglais a la declaració de la renda corresponent, aquí expliquem com tributarà els diners retornats per la banca per clàusules abusives.

  • S'hauran d'actualitzar les deduccions per habitatge habitual. La part de la devolució rebuda que correspongui a la deducció per habitatge habitual, haurà de reintegrar-se a Hisenda el mateix any en el qual es rebi. A més, s'haurà de pagar a Hisenda pels interessos rebuts. La quantitat corresponent a aquests es considerarà guany patrimonial i s'imputarà en l'exercici fiscal de l'any en el qual es rebi.
  • La devolució no s'integrarà a la base imposable.
  • En el càlcul de la deducció per habitatge habitual només es tindran en compte els anys 2013, 2014, 2015 i 2016. L'any 2012 prescriu el proper mes de juny, per la qual cosa intuïm que les devolucions o bé es realitzaran després d'aquesta data o bé els clients afectats reclamaran a partir d'aquest mes.

Com evitar pagar a Hisenda?

La devolució en efectiu és, probablement per a tots, l'opció més atractiva. Però per a disgust de molts, amb la devolució en efectiu és impossible evitar fer el pagament a Hisenda. No obstant això, hi ha una forma legal de no pagar. Si la devolució es produeix en forma d'amortització del préstec hipotecari, no hi haurà obligació de regularització. Hisenda considera, d'aquesta forma, que la devolució s'ha destinat a adquirir un habitatge.

En BPM Advocats comptem amb advocats experts en temes bancaris i reclamació de clàusules abusives com el són les clàusules sòl. Recomanem a tots els afectats que durant tot el procés de reclamació i devolució se sentin assessorats i acompanyats per un advocat. Les devolucions són habitualment altes i és necessari no deixar gens a l'atzar.
advocats matrimonialistes barcelona

Contacte