Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Com prevenir el segrest parental

    Com prevenir el segrest parental

27 MAIG 2021

El segrest parental és un dels escenaris en els quals cap pare/mare vol veure's. Tot i això, com hem vist en les últimes setmanes amb el cas de les petites de Tenerife, Anna i Olivia, es dóna més habitualment del que pensem. Si el segrest parental succeeix en territori espanyol, és molt més fàcil de resoldre. Però si el segrest es dóna quan un dels progenitors-generalment l'estranger-s'emporta al menor al seu país d'origen, tot es complica i agreuja perquè s’apliquen també lleis internacionals. Per a evitar aquest últim tipus de segrest, des de BPM Advocats, com a advocats de divorci a Barcelona, recomanem prendre una sèrie de mesures per a anticipar-nos a això i frustrar qualsevol intent de fugida amb el menor.

Si els pares es plantegen la separació o el divorci, i un dels dos creu que existeix la possibilitat que l'altre progenitor segresti el menor, recomanem encaridament sol·licitar unes mesures provisionals prèvies a la demanda.

  1. Mesures cautelars que impedeixin la sortida del menor de territori espanyol: prohibició de sortida del territori nacional, excepte autorització judicial prèvia; prohibició d'expedició del passaport al menor o retirada del mateix si aquest ja s'hagués expedit; sotmetiment a autorització judicial prèvia qualsevol canvi de domicili del menor.
  2. Extremar la vigilància del menor: l'estat d'ànim o el seu rendiment escolar poden donar-nos pistes de les intencions de l'altre progenitor, ja que els nens acostumen a tenir idea dels plans dels seus pares.
  3. Informar l'entorn del menor i a l’escola sobre la possibilitat d'un segrest.

 

Si el segrest ja s'ha donat, és vital presentar de manera ràpida la denúncia. El Codi Penal castiga de manera dura el delicte de sostracció de menors, amb pena de presó de dos a quatre anys i inhabilitació especial per a l'exercici del dret de pàtria potestat d'entre quatre i deu anys.

Si estàs pensant en el divorci o la separació i creus que el teu fill pot ser víctima d'un segrest parental, és important que et posis com més aviat millor en mans d'un advocat de família que t'ajudi a sol·licitar i prendre totes les mesures necessàries perquè aquest escenari mai es doni. Anticipar-se al pitjor escenari és sempre una bona opció. Com a advocats de divorci a Barcelona, t'ajudarem amb totes les mesures de prevenció. Contacta'ns.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte