Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 342 64 66
o escriu-nos
  • Ascensor: quan és obligatòria la seva instal·lació per a la comunitat?

    Ascensor: quan és obligatòria la seva instal·lació per a la comunitat?

03 AG 2019

La instal·lació d'un ascensor quan hi ha persones grans o discapacitats és la batalla més dura a lliurar dins d'una comunitat de veïns. No obstant això, encara que la majoria dels propietaris es mostrin contraris a la instal·lació de l'ascensor, hi ha uns supòsits en els quals, segons la Llei, la seva instal·lació serà obligatòria. Com a advocats immobiliaris a Barcelona, des de BPM Advocats explicarem quan és obligatori per a la comunitat de veïns instal·lar un ascensor.

La Carme va contactar amb BPM Advocats després de la negativa de la comunitat de veïns en la que viu el seu pare, de 80 anys, a instal·lar un ascensor. Necessitava assessorament, perquè creia que la comunitat s'estava equivocant i volia saber quines possibilitats tenia d'aconseguir la instal·lació de l'ascensor.

Tal com li vam explicar, és obligatori per a la comunitat de veïns la instal·lació de l'ascensor, tot i que únicament el sol·liciti un únic propietari, sempre que es compleixin els següents requisits:

  • Que la persona que ho sol·licita sigui un propietari amb discapacitat o amb més de 70 anys.
  • Que en l'habitatge del propietari sol·licitant visquin, treballin o prestin serveis voluntaris persones amb discapacitat o que tinguin més de 70 anys.
  • Que les despeses de l'obra d'instal·lació de l'ascensor que han de pagar els propietaris no excedeixin de 12 mensualitats de la quota ordinària de despeses comunes.

 

Encara que es compleixin tots els requisits, deixaria de ser obligatòria la instal·lació de l'ascensor sempre que el muntatge comporti l'alteració d'elements comuns o suposi un perjudici directe per a algun dels propietaris.

 

I si el cost de les obres d'instal·lació excedeix de dotze mensualitats?

  • Si la comunitat, costi el que costi l'obra, aprova en Junta de Propietaris la instal·lació de l'ascensor, tots hauran de complir amb l'acord.
  • Serà d'obligatòria instal·lació si, malgrat excedir les dotze mensualitats, el sol·licitant assumeix la diferència del cost.
  • Si el propietari sol·licitant es nega a assumir la diferència del cost de les obres, la instal·lació de l'ascensor ja no serà obligatòria.

En el cas de la Carme, finalment es va instal·lar l'ascensor a l'edifici perquè el propietari sol·licitant, el pare de la Carme, va assumir la quantitat que excedia de les 12 mensualitats de la quota ordinària.

Si estàs plantejant-te lliurar la batalla de l'ascensor i necessites que t'assessorem o t'ajudem durant el procés, contacta amb els advocats immobiliaris a Barcelona, BPM Advocats. Compta amb les nostres més de dues dècades d'experiència.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte