Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Contractes de permuta financera o swaps

El SWAP o contracte de permuta financera d’interessos és un acord entre dos parts en el que es compara entre el tipus d’interés fixat en el contracte amb un altre tipus de liquidació fixat pel mercat. Es tracta d’un instrument derivat d’evident complexitat per a persones no expertes en assumptes financers.

Aquests instruments van ser comercialitzats pels bancs i entitats financeres que els van endossar normalment a persones que no tenien ni els coneixements ni el perfil inversor adequat per a entendre aquesta complicada operativa. Les entitats financeres els van oferir als seus clients venent-los com una assegurança contra la pujada dels tipus d’interès dels préstecs hipotecaris, però sense explicar que amb aquesta operativa el particular contractant havia de retribuir al banc quan els tipus descendissin. Les entitats de crèdit van comercialitzar aquestes permutes quan els tipus eren tendents a pujar, però sabent que a mig termini els tipus d’interès caurien i es beneficiarien per un llarg període. Es a dir, les entitats de crèdit van oferir aquests productes de forma enganyosa venent les seves bondats i sense explicar els perjudicis que podien generar al consumidor.

Entre les permutes financeres hi ha diferents tipus: swaps de tipus d’interès o IRS, “cap” o sostres, “floors” o sòls i collar.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte