Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar
Truca'ns i demana'ns
pressupost sense compromís
93 818 37 29
o escriu-nos
  • Declarar incapacitat en cònjuge o familiar

Si ens trobem davant d’una situació familiar en que un parent molt pròxim sofreix una malaltia física o psíquica que l’impossibilita governar-se a sí mateix, t’ajudem a promoure un procés per a declarar-lo incapaç. Aquesta declaració la podran sol·licitar el cònjuge o parella, els fills i els germans i, en cas que es tracti d’un menor d’edat, haurà de demanar-la la persona que tingui la custòdia del menor o qui en sigui el seu tutor legal. Igualment si no hi ha cap persona que pugui realitzar la petició de declaració d’incapacitat el Ministeri Fiscal pot fer-ho des del moment en que tingui coneixement de la situació de presumpta incapacitat.

Si la incapacitat afecta a totes les facultats de la persona, aleshores ens trobem davant d’una incapacitat total i el procés finalitzarà amb l’assignació d’un tutor. Si la incapacitat afecta a determinades facultats de la persona, llavors es tractarà d’una incapacitat parcial i el procés acabarà amb l’assignació d’un curador.

Per altra banda, si tenim un familiar que malgasta el seu patrimoni com a pràctica habitual o reiterada, col·locant-lo en perill o en perjudici de la seva família, podrem procedir a demanar la declaració de prodigalitat. Aquesta petició haurà de fer-la el cònjuge o parella de l’afectat, o bé els descendents o ascendents que rebin aliments de l’afectat o puguin reclamar-se’ls. A falta d’aquests familiars legitimats, també podrà instar la petició el propi Ministeri Fiscal. A efectes de complementar el defecte de capacitat del pròdig, a resultes del procés se li assignarà un curador.

Si et trobes en una situació com les descrites anteriorment, no dubtis a posar-te en contacte amb els nostres advocats al despatx que més et convingui (Barcelona i Sant Sadurní), i t'assessoraran personalment.

advocats matrimonialistes barcelona

Contacte